ONS VERHAAL

Het rijke verhaal van Sterkstokers gaat ver terug in de geschiedenis.

IT RUNS IN THE FAMILY

Overgrootvader Driek Cuyvers, “Den Driek”, was een bekende liftman in de mijn van Zonhoven. Tijdens de bezetting was het illegaal stoken van jenever een welkome bijverdienste voor het grote gezin.  

Grootvader Antoon was als kopersmid leverancier voor vele stookketels in de regio. Hij werd net voor de bevrijding nog beboet door de Duitse bezetter voor het illegaal bezit en gebruik van een stookketel. Grootvader Antoon stopte na de oorlog en voor vader John Cuyvers is het stoken een jeugdherinnering.

Maar, het stoken zit in de genen en Thomas Cuyvers nam het ambacht over!

Sterkstokers geschiedenis grootvader uniek verhaal
Ons Proces Sterkstokers

GIST SPECIALIST

Thomas begon met experimenteren. Als specialist in gist voor de bakkerij, was het een uitdaging om met dezelfde gist te experimenteren voor fermentatie van bier, wijn en distillaten. Het is immers dezelfde tarwe die de smaak geeft aan lekker brood of aan sterke drank! 

De eerste producten waren vooral likeuren en elixirs, geïnspireerd op klassieke desserten als Suzette, frangipane en honingkoek. Na familie, vrienden en kennissen was er al snel een bescheiden vraag naar meer. In 2011 werd alles in werking gesteld voor officiële verkoop! 

TAXANDRIA ELIXIRS EN DISTILLATEN

Met de merknaam “Taxandria Elixirs en Distillaten”, verwijzend naar de naam die de Romeinen gaven aan onze Kempische regio, werd lokale bekendheid verworven. 

Na de elixirs volgde het stoken van jenever en gin. 

Taxandria Ons verhaal geschiedenis van Sterkstokers
https://sterkstokers.be/wp-content/uploads/2020/09/Sterk-Stokers-28.08-Webres-Onbewerkt-Mats-Palinckx-284-1-1280x1280.jpg

STOKEN VOOR DERDEN

Toen de gin-hype losbarstte, kwam de vraag van derden om hen te helpen bij de creatie van eigen recepten. 

Er kwamen verrassende uitdagingen en smaakcombinaties, waar pompoenpitten, ui, raap of sansho-peper maar enkele voorbeelden van zijn. Door te blijven experimenteren vergrootte Thomas zijn expertise en kennis als distillateur en werd hij een meester in zijn vak. 

CONTRACT DISTILLING

Brouwers van de Lage Landen hebben een sterke reputatie met kwalitatieve bieren en wijnen. De specifieke recepturen zorgen voor bieren met een uniek karakter. Samen zijn deze lage alcoholproducten omgezet naar een spirit.  

We begeleidden bij de keuze voor de stookcurve, met het respect voor de aarde en de liefde en de trots van de brouwer en wijnboer. Hiermee kozen we voor meer of minder fruitige aroma’s in de voorloop en voor de kracht van de naloop. De producten rijpten meestal op eiken vaten tot het moment de gewenste smaak gevormd is. Deze rusten in onze stokerij, of eventueel bij de klant. 

Maak je eigen sterke drank bij Sterkstokers
Cameo Vermouth 17 van Sterkstokers met glas

HET STERKSTOKERS MERK

In het voorjaar van 2017 veranderde “Taxandria Elixirs en Distillaten” in Sterkstokers Distilleries. Met de Thomas Gin nr. 21 en beide Cameo Vermouth’s kwamen er ook nieuwe klassiekers. De Thomas Gin nr. 21 krijgt van zowel professionals als liefhebbers lovende reacties, door zijn krachtige maar aangename smaakkarakter. 

De Cameo vermouths, beide van culinair niveau, bewijzen de veelzijdigheid van het bedrijf. Eind 2017 greep Thomas terug naar de basisingrediënten van de Elixir Suzette en hervormde deze tot het Antwerps Elixirke, een likeur met een jong, fris karakter en laag alcoholpercentage.

PRIVATE LABEL

Verdere groei kwam door samen met horeca en bedrijven eigen private label spirits te creëren. De waarde van het restaurant of bedrijf vertaald in een uniek product! 

Als specialist in het vervaardigen van Private Label dranken, verhuisde Sterkstokers in het voorjaar van 2017 naar een modern industriepand in de Veilingstraat te Hoogstraten. 

levering private label Sterkstokers horeca en bedrijf
Sterkstokers - Maak je eigen drank voor horeca en bedrijven

AMBACHT & SPECIALISATIE

Nieuwsgierig als we zijn, doen we niets liever dan experimenteren. Op advies van internationale collega’s, maakten we ons eerste vat whisky in 2013. Een vat dat niet gebotteld of verkocht zal worden. Wellicht heb je als bezoeker het voorrecht deze in de stokerij te proeven!

Sterkstokers is de specialist in het creëren van ambachtelijke unieke gin, jenever, elixir, vermouth, wodka en whisky van hoogstaande topkwaliteit.

EXPORT

Trots blikken we terug, ambitieus kijken we vooruit! Onlangs zijn we verhuisd naar een nieuwe filiaal, drie keer zo groot dus met voldoende ruimte voor groei!  

Ons meesterschap, persoonlijkheid en passie drijft ons om te blijven vernieuwen en verbeteren. We dagen onszelf graag uit!

De eerste stappen naar export zijn gezet. Buitenlandse klanten boeken een weekend Antwerpen en komen hier hun recept ontwikkelen en importeren vervolgens hun eigen flessen. Zo combineren we ons traditioneel vakmanschap met eigen lokale wensen.

Local Happiness

Sterkstokers verpakken van private label voor horeca
Sterkstokers Stokerij

ONZE NIEUWE STOKERIJ

Na jaren werken in ons pand te Hoogstraten, waagden we begin 2020 de sprong. We begonnen aan de bouw van onze nieuwe stokerij. 

In november 2020 verhuisden we van locatie! 

Naast de vaart in Sint-Lenaarts ontvangen we nu graag onze bezoekers. 

IT RUNS IN THE FAMILY

Overgrootvader Driek Cuyvers, “Den Driek”, was een bekende liftman in de mijn van Zonhoven. Tijdens de bezetting was het illegaal stoken van jenever een welkome bijverdienste voor het grote gezin.  

Grootvader Antoon was als kopersmid leverancier voor vele stookketels in de regio. Hij werd net voor de bevrijding nog beboet door de Duitse bezetter voor het illegaal bezit en gebruik van een stookketel. Grootvader Antoon stopte na de oorlog en voor vader John Cuyvers is het stoken een jeugdherinnering.

Maar, het stoken zit in de genen en Thomas Cuyvers nam het ambacht over!

Sterkstokers geschiedenis grootvader uniek verhaal

GIST SPECIALIST

Thomas begon met experimenteren. Als specialist in gist voor de bakkerij, was het een uitdaging om met dezelfde gist te experimenteren voor fermentatie van bier, wijn en distillaten. Het is immers dezelfde tarwe die de smaak geeft aan lekker brood of aan sterke drank! 

De eerste producten waren vooral likeuren en elixirs, geïnspireerd op klassieke desserten als Suzette, frangipane en honingkoek. Na familie, vrienden en kennissen was er al snel een bescheiden vraag naar meer. In 2011 werd alles in werking gesteld voor officiële verkoop! 

Ons Proces Sterkstokers

TAXANDRIA ELIXIRS EN DISTILLATEN

Met de merknaam “Taxandria Elixirs en Distillaten”, verwijzend naar de naam die de Romeinen gaven aan onze Kempische regio, werd lokale bekendheid verworven. 

Na de elixirs volgde het stoken van jenever en gin. 

Taxandria Ons verhaal geschiedenis van Sterkstokers

STOKEN VOOR DERDEN

Toen de gin-hype losbarstte, kwam de vraag van derden om hen te helpen bij de creatie van eigen recepten. 

Er kwamen verrassende uitdagingen en smaakcombinaties, waar pompoenpitten, ui, raap of sansho-peper maar enkele voorbeelden van zijn. Door te blijven experimenteren vergrootte Thomas zijn expertise en kennis als distillateur en werd hij een meester in zijn vak. 

https://sterkstokers.be/wp-content/uploads/2020/09/Sterk-Stokers-28.08-Webres-Onbewerkt-Mats-Palinckx-284-1-1280x1280.jpg

CONTRACT DISTILLING

Brouwers van de Lage Landen hebben een sterke reputatie met kwalitatieve bieren en wijnen. De specifieke recepturen zorgen voor bieren met een uniek karakter. Samen zijn deze lage alcoholproducten omgezet naar een spirit.  

We begeleidden bij de keuze voor de stookcurve, met het respect voor de aarde en de liefde en de trots van de brouwer en wijnboer. Hiermee kozen we voor meer of minder fruitige aroma’s in de voorloop en voor de kracht van de naloop. De producten rijpten meestal op eiken vaten tot het moment de gewenste smaak gevormd is. Deze rusten in onze stokerij, of eventueel bij de klant. 

Maak je eigen sterke drank bij Sterkstokers

HET STERKSTOKERS MERK

In het voorjaar van 2017 veranderde “Taxandria Elixirs en Distillaten” in Sterkstokers Distilleries. Met de Thomas Gin nr. 21 en beide Cameo Vermouth’s kwamen er ook nieuwe klassiekers. De Thomas Gin nr. 21 krijgt van zowel professionals als liefhebbers lovende reacties, door zijn krachtige maar aangename smaakkarakter. 

De Cameo vermouths, beide van culinair niveau, bewijzen de veelzijdigheid van het bedrijf. Eind 2017 greep Thomas terug naar de basisingrediënten van de Elixir Suzette en hervormde deze tot het Antwerps Elixirke, een likeur met een jong, fris karakter en laag alcoholpercentage.

Cameo Vermouth 17 van Sterkstokers met glas

PRIVATE LABEL

Verdere groei kwam door samen met horeca en bedrijven eigen private label spirits te creëren. De waarde van het restaurant of bedrijf vertaald in een uniek product! 

Als specialist in het vervaardigen van Private Label dranken, verhuisde Sterkstokers in het voorjaar van 2017 naar een modern industriepand in de Veilingstraat te Hoogstraten. 

levering private label Sterkstokers horeca en bedrijf

AMBACHT & SPECIALISATIE

Nieuwsgierig als we zijn, doen we niets liever dan experimenteren. Op advies van internationale collega’s, maakten we ons eerste vat whisky in 2013. Een vat dat niet gebotteld of verkocht zal worden. Wellicht heb je als bezoeker het voorrecht deze in de stokerij te proeven!

Sterkstokers is de specialist in het creëren van ambachtelijke unieke gin, jenever, elixir, vermouth, wodka en whisky van hoogstaande topkwaliteit.

Sterkstokers - Maak je eigen drank voor horeca en bedrijven

EXPORT

Trots blikken we terug, ambitieus kijken we vooruit! Onlangs zijn we verhuisd naar een nieuwe filiaal, drie keer zo groot dus met voldoende ruimte voor groei!  

Ons meesterschap, persoonlijkheid en passie drijft ons om te blijven vernieuwen en verbeteren. We dagen onszelf graag uit!

De eerste stappen naar export zijn gezet. Buitenlandse klanten boeken een weekend Antwerpen en komen hier hun recept ontwikkelen en importeren vervolgens hun eigen flessen. Zo combineren we ons traditioneel vakmanschap met eigen lokale wensen.

Local Happiness

ONZE NIEUWE STOKERIJ

Na jaren werken in ons pand te Hoogstraten, waagden we begin 2020 de sprong. We begonnen aan de bouw van onze nieuwe stokerij. 

In november 2020 verhuisden we van locatie! 

Naast de vaart in Sint-Lenaerts ontvangen we nu graag onze bezoekers. 

Sterkstokers verpakken van private label voor horeca

OVERTUIGD VAN ONS VERHAAL?
MAAK UW EIGEN DRANK

Wil je een eigen drank ontwikkelen? Neem contact op! We bekijken graag met jou wanneer we een smaakworkshop kunnen inplannen.

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar webshop