fbpx
  • België
    • Engels

GINOO. It's a revelation

 

 

 

Bestel nu de GINOO

33 botanicals:

Onze botanicals komen van heel de wereld. En uit onze tuin.  Van paardenbloemen, salie, tijm tot piment, alsem, saffraan, bergamot enz. De selectie was een van de moeilijkste keuzes. Door te experimenteren ontdekten welke kruiden ook zonder alcohol hun bijdrage geven aan de intense smaak.

0,0% alcohol

We eindigen onze productie proces zonder alcohol. Alcohol geeft de nodige pit, en zal ook in verbinding gaan met kruiden en tijdens een klassiek distilleerproces nieuwe aroma’s vormen. Denk aan jeneverbes die we gedroogd meestal niet lekker vinden, maar die na distilleren een heerlijk fleurig boeket vormt.  Zonder alcohol en met smaak!

0,0% suiker

Door distillatie komt er geen suiker mee over. En we vinden dat we dit ook niet nadien moeten toevoegen.  Geen extra calorieën dus.

Mandarijn en iris

Mandarijnschillen worden geroosterd en gedroogd. Zodat de wrangheid mooi transformeert naar een balans van fruitigheid en bitterheid.
Van de iris gebruiken we de gedroogde wortels. Ze zorgen mee voor de “body” in onze spirit.

Vacuüm distillatie

Bij Sterkstokers denken we altijd “out off the box”. Als voedingtechnologen, moesten we verschillende technieken combineren zoals fermenteren zonder alcohol en distillatie op zowel klassieke manier als op de nieuwste manieren. We zochten twee jaar lang en pas afgelopen zomer kwamen we met de laatste inzichten tot een doorbraak. Met vacuüm distillatie konden we het kookpunt van water verlagen tot  60°C.

Imperfectie als kunst

Voor perfect helder glas zal de glasproducent vaak tot 70 % van de geproduceerde flessen moeten her-smelten omwille van “fouten”. Wij vinden de aanwezige luchtbelleltjes best mooi. Als een “tache de beauté”!

Een simpele verandering  helpt ons tot 45% te besparen op de energiekost!

100% gerecycleerd glas

Voor helder glas is het een primeur om te kiezen voor 100% gerecycleerd glas. Voor glasproducenten was de helderheid een teken van kwaliteit. Glas recycleren was “not done”. De blauwe kleur vinden wij mooi, en onze spirit zit perfect verpakt!

Het DNA van Sterkstokers

Vanuit kleinschaligheid zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe recepten. Klanten dagen ons voortdurend uit om nieuwe grondstoffen en technieken te proberen. Dat is ons DNA. Zo maken we GINOO!

Perfect Serves

Gin-Tonic BOB / 0.0% alcohol

– 5 cl. GINOO
– 10 cl. Schweppes Tonic Pink Pepper
– Afwerken met ijs, granaatappel pitten en een schijfje mandarijn

Gin-Tonic BOBETTE / 0.0% alcohol & 0 calorieën 

– 5 cl. GINOO
– 10 cl. Schweppes Tonic Hibiscus
– Afwerken met ijs, een schijfje mandarijn en enkele frambozen

Pin It on Pinterest

Share This