Sterkstokers introduceert: Cameo Vermouth nr. 11; semi-sweet red en Cameo Vermouth nr. 17; semi-dry white! Vol vertrouwen kunnen we zeggen dat echt de Cameo Vermouth’s echte toppers zijn! Sterkstokers helpt u om een antwoord te geven aan de vraag naar meer exclusieve, lokale producten. De bar-wereld roept al jaren om vermouth, maar het aanbod van lokale producenten blijft beperkt.


Cameo is een Grieks Dialect en staat voor “iets unieks, wat moeilijk te vinden is”
En dat is het. Het is niet zo moeilijk om recepten te vinden voor vermouth. Naast wijn, alcohol en suiker heb je een resem aan zoete en bittere kruiden. De moeilijkheid is om een goed huwelijk te zoeken tussen de wijn en de kruiden.
En dat was Cameo, niet gemakkelijk te vinden.

Een belangrijk ingrediënt is Alsem. Maar er zijn veel soorten alsem.
Na eerdere teleurstellende testen hadden we het project vermouth in de koelkast gelegd. We wilden zeker een Belgische vermouth, maar dan een naar de normen van onze bekende bourgondische en culinaire reputatie.
Per toeval ontmoette distillateur Thomas Cuyvers vorig jaar een kruidenvrouw die met haar bedrijf deze zeer aromatische alsem in de bergen met de hand gaat plukken. Het is een Europese alsem. Vanwaar exact? Dat blijft voorlopig een geheim.
Nu slaagde hij er wel in om het recept mooi in balans te krijgen. Eerst de rode, en dan –met andere accenten– de witte.
Thomas koos voor een zeer goede Spaanse wijn die zeer goed macht met de kruiden. Welke is voorlopig ook een Sterkstokers-geheim. 
De ingrediënten komen van overal, met toch enkele lokale accenten zoals paardenbloem, ook een inlandse alsem en salie.
De kruiden trekken een maand op alcohol en worden dan koud geperst. Het maceraat en de kruiden die ook gedistilleerd werden, worden vermengd en gaan vervolgens op eiken vat. Hierna wordt de wijn en suiker bij het maceraat toegevoegd en gaat op het mengsel eiken vaten. Na een maand wordt de Cameo Vermouth gefilterd en gebotteld.